POPSENTERET er et museum og opplevelsessenter som holder til på Grünerløkka i Oslo, og er stedet for deg som ønsker å vite mer om og oppleve norsk populærmusikk på en helt ny måte. Fra Adolf Østby og Rocke-Pelle til Satyricon og Susanne Sundfør, fra Chat Noir til Øyafestivalen - sammen med hundrevis av andre artister og begivenheter, og ikke minst rariteter og tekniske nyvinninger, presenterer de vår omfattende og imponerende musikkhistorie.

DIGITALE INSTALLASJONER, UTSTILLINGER OG INTERAKTIVE OPPLEVELSER
For å presentere dette på en levende måte har vi samlet inn klenodier, plater, bilder, plakater, video og alt annet som er av populærmusikalsk interesse, og presentert dette både digitalt og fysisk. Senteret består av fire etasjer og tilbyr både digitale installasjoner, temautstillinger og interaktive opplevelser som Artiststasjoner og Tidsmaskin. Søk frem dine favorittlåter, beste minner og store festivalopplevelser. Syng inn norske hits i studio og design eget platecover, eller få artistopplevelsen i storformat med Sceneskrekk.

Som et moderne opplevelsessenter og arrangementshus fokuserer vi dog ikke bare på historie – vi er også opptatt av hva som rører seg i dagens musikkbilde spesielt og hvordan fremtidens musikk-Norge vil se ut. Med faste og skiftende utstillinger og engasjerende arrangementer bys det på opplevelser helt utenom det vanlige.

KART MUSEET.jpg

Etasjeoversikt for Popsenteret

4. Etasje
Arrangement og utleie

3. Etasje
Foto, mix og coverdesign
Tv- krok og tidsmaskin
Klenodier

2. Etasje
Tema utstilling-“FUZZ”
Studio og sceneskrekk
Artistbord, plakatvegg
Historievandring forts.

1. Etasje
”Superstar” av Christopher Nielsen
Stjerneparade og kinorom
Historievandring
Resepsjon og Popshop
Kafè Lille Oslo/ Arrangement og utleie
”Superstar”/ Arrangement og utleie


TEMAUTSTILLING

HOVEDUTSTILLING

I museets permanente utstilling kan du gjennom lyd, bilder og rariteter oppleve norsk populærmusikk fra de første kommersielle innspillingene i 1904 og frem til i dag.

I «Historievandringen» danner musikk, instrumenter, klipp og teknologiske nyvinninger et bilde av populærmusikken i Norge gjennom tidene. I en «trasé» over to etasjer fremheves populærmusikk i sin fulle bredde.

Ved enden av Historievandringen finner du Temaparken med temporære temautstillinger . Aktuelt nå:
“FUZZ- teknologien som forandret musikken”

Sammen med mange fantastiske artister inviteres besøkende til et univers der man selv kan synge, lage musikk og skru effekter - og oppleve hvordan lyd farges av forskjellige instrumenter og tidsepoker.